Breaking News

Yılbaşı Sofraları İçin 10 Öneri

yeme-krizi

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası ile yeni yıla sağlıklı girileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayriye Arıkan, yeni yılın ilk sabahına rahatsızlanan bir mide ile uyanmak istemeyenlere şu önerilerde bulunuyor:

1. Salata ile tokluk hissi

Sofrada mutlaka semizotu, enginar, beyaz lahana ya da renkli biberlerden oluşan mevsim salataları ve yılbaşı yemeğinde tokluk hissi oluşturacak hafif yiyecekler bulundurun.

2. Hindi, balık ve tavuk

Hindi düşük kolesterol bakımından sağlıkla tüketilebilecek bir besin. Hindinin alternatifi ise balık ve tavuk olmalı.

3. Kızartma yerine taze peynir

Kızartma, kavurma gibi ağır ve yağlı yiyecekler yerine taze peynir ve haşlanmış sebzeler tercih edin.

4. Ek besin bulgur pilavı

Sofrada pirinç pilavı ve makarnaya mümkün olduğunca yer vermeyin. Yemeği süsleyecek ek besin tercihi, domatesli bulgur pilavı olabilir.

5. Meyve ile mutluluk

Yemekten bir saat sonra meyve yenebilir. 2 dilim ananas ve 1 muz ile oluşturulmuş meyve tabağı hem mutluluk hormonu salgılanmasına hem de yorgunluk hissinin kaybolmasına katkıda bulunur.

6. Sütlü tatlı tercih edin

Hamur işi ve tatlılar size akşam yemeğinin vazgeçilmezi gibi görünüp sonrasında huzursuzluk ve pişmanlık yaratabilir. Bunu önlemek için sütlü tatlı veya dondurma ile servis edebileceğiniz hafif meyve tatlılarını seçin.

7. Çerezin yanında bol su

Yüksek sodyum içermelerinden dolayı içkinin yanında tüketilen kuruyemişler pek masum değildir. Çerezlerin yanında bol su için ve az tüketin. 2 ceviz, 5 badem, 5 fındık ve 1 avuca yakın kabak çekirdeği yeterli olur.

8. Masum atıştırmalıklar

Özellikle geç saatler için daha hafif seçimler yapabilmeniz için, taze sebze ve meyveleri atıştırmalık olarak hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz kadar tüketebileceğiniz salatalık, biber, marul yaprağı, çiğ karnabahar, turp, gulumbra, kereviz sapı gibi sebzeleri yağsız yoğurt ve light labne peynire batırarak tüketmeniz, sizi hem tüm gece oyalar hem de tok tutar.

9. Restoranda yemek

Yeni yıla restoranda girecekler, restoran menüsüne önceden ulaşın. Böylece alternatiflere göz gezdirip, ne seçeceğinize karar verebilirsiniz.

10. Alkole dikkat

Alkol tüketimini sınırlandırın ve tüketim sırasında bol bol su tüketin. Aç karnına asla alkol tüketmeyin.

*

Kadın ve Kadın

Bir önceki yazımız olan Öksürük Hakkında 10 Önemli Bilgi başlıklı makalemizde öksürüğün tedavisi, öksürük nedir ve öksürük şurubu sağlıklı mı hakkında bilgiler verilmektedir.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir