Breaking News

Erkeklere Boşanmak İçin 10 Neden

mutsuz-erkek

1)      Aşık olmuştur.

Erkek kendini garantiye almadan rahatını bozmaz. Ne zaman başka bir kadının kanatları altına gireceğine emin olur, arkasına bile bakmaz. Boşanır.

2)      Aldatılmıştır

Yazık ona. O kadar masumdur ki, eşi boynuzlamıştır onu. Öfkelenir, kırar, döker. İsyan eder. Sözüm ona çok sevdiği eşini rezil eder, boşar ama neden bu başıma geldi diye düşünmez!

3)      Eşi boşar

Evlilikteki sorunlarda erkeğin yerine kadın vuruyor yumruğunu masaya. Erkek ne olursa olsun bir yürütme çabasında. Güvenli limanı terk etmeye yanaşmıyor ama kadın isteyince mecbur kalıyor.

4)      Özgür ruh

Bir de fazla özgürlükçü olanlar var. Karışılmasın, sorulmasın, o istediğini yapsın, istediğinde gelsin, istediğinde gitsin hiç hesap sorulmasın. Evlilik iki kişiliktir. O ise tekildir. İstediği gibi at koştursun ister. Taraflardan biri buna dayanamayınca, biter gider birliktelik.

5)      Tatminsizlik

Bazı kadınlar var ki, her şekilde tatminsizler. Maceracılar. Bu kadınlara dayanmak da olanaksız. Evlenmeleri hata. Onlar cinsel, tensel, duygusal olarak her arıdan bal alacaklardır.

6)      Yetersizlik

Kadın erkekten üstünse sonun başlangıcıdır aslında. Erkek eğitim, aile ve maddi kazanç ayaklarında kadından düşükse komplekse kapılıyor. Doğalarında var üstünlük dürtüsü. Bir de bunu kadın dillendiriyor ve hissettiriyorsa erkek katlanamıyor. Kaçmayı seçiyor. Aslında en başta görülmesi gereken çok önemli bir nokta. Atalarımız boşuna dememiş ‘davul bile dengi dengine’

bosanmis-erkek

7)      Düzensiz ya da olmayan cinsel hayat

Kadın özellikle anne olduktan sonra kadın olduğunu unutuyor.  Her daim başı ağrıyor, istemiyor. Oysa cinsellik hem kadın hem erkek için doğal ihtiyaç. Cinsellik evliliğin yürümesinde temel ayaklardan biri ve ilişkiyi güçlendiren bir paylaşım. Erkek bunu yaşayamayınca, dışarıda telafi etmeye çalışıyor.

8)      Dominant kadın

Evlilikte roller karışmış durumda çoktan. Kadın eril, erkek dişil rolde.  Kadın dominant olunca, her şeye o karar verince, erkek kendini gereksiz, işe yaramaz hissediyor. Oysa erkek doğası gereği gücünü göstermek ister, ihtiyaç duyulduğunu hissetmek ister. Kadın bunu hissettirmez ise erkek o evlilikte nefes alamıyor. Eşini bir kadın olarak değil de komut veren bir komutan olarak görüyor. Yuva kışlaya dönüyor. Askerlik bile süreli. Bir ömür çekilmez.

9)      Kadının kendini salması

İmza atınca kadın kendini salıyor. Gelişmiyor, değişmiyor. Olduğu yerde sayıyor. Fiziksel görüntüsüne dikkat etmiyor, kendine bakmıyor. Erkek bakımlı, fit kendini geliştiren bir kadın ister yanında. Bu durum hem sosyal hayatta hem yatakta önemli bir etkendir. Erkek dış dünyada sürekli bir devinim içindedir, durağan yerinde sayan kadın tatmin etmez, kendine yaraşanına bakar ve bulur.

 10) Bunu da siz tamamlayın lütfen.

 

*

Ayşegül Kuşçu 

aysegulkuscu2013@gmail.com

eyvahbosandim.blogspot.com

www.hepsi10numara.com

 

*

Eyvah Boşan Özgürüm kitabının yazarı!

Kitabı sipariş etmek için:

Kitapyurdu:
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=676084

İdefix:
http://www.idefix.com/kitap/eyvah-bosandim-ozgurum-aysegul-kuscu/tanim.asp?sid=SR4EEMPCXB0BXU73TZ23

DR
http://www.dr.com.tr/kitap/eyvah!-bosandim-ozgurum//edebiyat/roman/turkiye-roman/urunno=0000000568540

eyvah-bosandim-

Bir önceki yazımız olan Kadınlara Boşanmak İçin 10 Neden başlıklı makalemizde boşanma, boşanmak ve en iyi boşanma hakkında bilgiler verilmektedir.

Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir