Beyin Gücü Temmuz-Ağustos sayısı çıktı!
Türkiye’nin en çok okunan Kişisel Gelişim – Zekâ & Hafıza Geliştirme – Sınavlara Hazırlık ve Yabancı Dil Öğrenim Dergisi BEYİN GÜCÜ, beyninizi maksimum bir kapasitede kullanmanın ve İngilizce öğrenmenin yollarını göstermeye devam ediyor…
Son derece ilginç konularıyla her zaman dikkat çekmeye devam eden Beyin Gücü Dergisi, avantajlı dergi abonelik sistemi ile dergi dünyası portföyünde yer almaya devam ediyor. E-kitap hediyesiyle birlikte Beyin Gücü Dergisi, seçkin bayilerde yer almaya devam ediyor.
İşte Beyin Gücü Dergisi 50. Sayıdan on başlık:
Doğru hedefe ulaşmanın etkili aracı: Zihin haritaları
Zihin Haritaları ile hedeflerinizi belirlerken, karmaşık ve farkında olmasanız da birbiriyle ilişkili birçok bilgiyi tek bir noktada toplayarak bu bilgilerin en uygun şekilde kullanılmasını ve özümsenmesini sağlamış olursunuz. Birbiriyle ilişkili öğeleri bir anda göz önüne sererek beyninizin çağrışımsal altyapısını oluşturur. Kullandığınız renkler ve resimler aracılığıyla da sürece duygusal unsurları katarak, karşılaştırılan noktaları vurgulamış olursunuz.
Devamı Beyin Gücü 50. sayıda…
Bir Anadolu Kaplanı: İbrahim Yazıcı
Yazıcı ailesinin üçüncü ferdi olarak Bursaspor’da yönetici ve başkanlık yapan İbrahim Yazıcı, 28 Ocak 1948 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. Lise mezunu olan İbrahim Yazıcı, Yazıcı Turizm Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanıydı. 20. Dönem Bursa ve 21.Dönem Muğla Milletvekilliği yaptı. Yazıcı, evli ve 2 çocuk sahibiydi.
Devamı Beyin Gücü 50. sayıda…
Holografik Tekniklerle Sağlığa Kavuşmak Mümkün mü?
Yüzyıllardan bu yana tıp oldukça ilerledi. Bununla birlikte, kadim bilgiler bu gelişmelere her zaman ilham kaynağı olmaya devam ediyor. İşte, holografik düşünce ve sağlık teknikleri ile ilgili önemli çalışmaları olan ve yıllarını bu teknikler üzerine araştırmaya adamış üç değerli insanla tanıştıracağız sizi: Sevda Bakankuş, Dr.Erkan Sarıyıldız ve Dr.Pınar Sarıyıldız…
Devamı Beyin Gücü 50. sayıda…
Holografik Çalışma İle Cilt Sağlığı
Yüzümüze baktığımızda kas dokusundan epitel tabakasının, lenf ve dolaşım sisteminin birlikte ahenk içinde çalıştığını görürsünüz. Her şey çok ölçülü ve olması gerektiği kadar çalışmaktadır ve muhteşem bir uyum içindedir. Eğer bu düzeni bozan bir şey varsa, bunun bir bozukluk, program dışı bir şey olduğunu, buradaki bozukluğun derhal beyne haber verilerek düzeltilmesi için komut verilmesi gerektiğini vücut bilir.
Devamı Beyin Gücü 50. sayıda…
Biofeedback yöntemi, antidepresanlara bir alternatif olabilir mi?
Biofeedback yöntemleri ABD’de okullara kuruldu. Bunun, hem farklılıkları ortaya çıkardığı, hem de beynin performansını arttırmada kullanabileceği ortaya çıktı. Dikkat, konsantrasyon, hafızanın ve öğrenmenin arttırıldığı bu çalışmalarda çocukların davranışlarını daha kontrollü yapabilmelerini sağlattı. Bu ilaç değil, yan etkisi yok ve doping olarak sayılmadığı için bugün olimpiyat oyuncuları biofeedback ile peak performans çalışmalarından yararlanmaktadır.
Devamı Beyin Gücü 50. sayıda…
En iyi 10 Android uygulaması
Android’in uygulama müdavimlerinin muhtemelen çoktan indirmiş olduğu programlar listelendi. Eğer indirmediyseniz hemen akıllı cihazlarınıza sarılın ve uygulamaları indirin.
İnternet Haber’in araştırmasına göre işte Android kullanıcılarının en çok işine yarayan 10 uygulama:
1. SwiftKey Pro (Ücretli): 1.100.000‘den fazla, 38 ülkede uygulamayı satan, 5 yıldız alan bir klavye programı. Aynı anda üç dil türünü hafızasına alan ve facebook, twitter yazışmalarınızı analiz ederek sizin kelimelerinizi tahmin eden bir uygulama.Yeni Swift Key Akış özelliği ile dokunarak ve hareket yazarak arasında sorunsuz geçiş sağlayabilirsiniz
2. Evernote (Ücretsiz): Evernote, kullandığınız cihazların tamamında her şeyi hatırlamanıza yardımcı olur. Kolay kullanımlı, ücretsiz bir uygulama. Evernote’da, notlar alabilir, fotoğraflar çekebilir, listeler oluşturup sesli kayıt ile hatırlatıcı oluşturabilirsiniz. Kullandığınız bilgisayarlar ve aygıtlar arasında tüm notlarınızı senkronize edebilirsiniz.
3. Stumble Upon (Ücretsiz): İnternet üzerinde yeni şeyler keşfetmek ve paylaşmak için kurulmuş sitedir. Uygulama, girişte hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı belirlemenizi istiyor. Buna bağlı olarak da size yüzlerce site arasından önerilerde bulunuyor. Eğer site hoşunuza giderse beğenip, yer imlerine ekleyebiliyorsunuz; hatta bu siteleri facebook, twitter gibi sitelerde paylaşabiliyorsunuz.
Devamı Beyin Gücü 50. sayıda…
Türkiye’nin ilk yerli savaş uçağını tasarlayacak 6 akademisyen
Evet, felâket haberleri izlemekten belki bıktık ama ülkemizde güzel şeyler de oluyor. İşte size, ilk yerli savaş uçağındaki beyin takımı.
1. Prof. Dr. Arif Ergin (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü):
1970 Ankara’da doğumlu. 1992’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden lisans derecesini aldı. University of Illinois at Urbana-Champaign, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde 1995 yılında yüksek lisansını ve 2000’de doktora çalışmalarını YÖK bursiyeri olarak tamamladı. Doktora diplomasına ek olarak Mühendislikte Hesaplamalı Bilimler ek diplomasına hak kazandı. Agena BST’de danışman olarak görev yapan A. Arif Ergin, firmanın Ankara Teknopark Şubesi’nin de müdürüdür.
2. Prof. Dr. Serkan Özgen (ODTÜ):
Aerodinamik performans ODTÜ Havacılık Mühendisliği bölümünden lisans ve yüksek lisans derecelerini aldıktan sonra 1999 yılında Brüksel’deki Libre de Bruxelles Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı. ODTÜ Havacılık Mühendisliği bölümünde akademik görevini sürdürüyor.
3. Prof. Dr. Yavuz Yaman (ODTÜ):
Yapısal ve Malzeme ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünden lisans ve yüksek lisans derecelerini aldıktan sonra 1989 yılında Southampton Üniversitesi Havacılık Mühendisliği bölümünden doktora derecesini aldı. ODTÜ Havacılık Mühendisliği bölümünde akademik görevini sürdürüyor.
Devamı Beyin Gücü 50. sayıda…
Engel Tanımayan Milletvekili: Lokman Ayva
Konya Doğanhisar ilçesi Başköy beldesinde yaşayan bir odacı, daireye gelen teknisyen, memur ve şefler, müdürleri gördükçe “benim oğlum Lokman da bir gün bunlar gibi şef, teknisyen ya da mühendis olabilir mi ?” diye iç çekerek kendisine sorar.
Devamı Beyin Gücü 50. sayıda…
4G Nedir?
4G, iletişimler sisteminde ‘dördüncü nesil’ terimine ait bir ilintilendirmedir. Bir 4G sistemi, daha önceki nesillerden daha yüksek veri hızları temeline dayanan “herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde”, ses, veriler ve akan çoklu kitle iletişimin kullanıcılara hizmet verebileceği, uçtan uca IP çözümü sağlayacaktır. 4G’nin ne olduğuna dair resmi bir tanımlama yapılmış olmasa da, 4G’ye ait tahmini hedefler, aşağıda yer aldığı şekilde özetlenebilir…
Devamı Beyin Gücü 50. sayıda…
Çocuklarınızın Tatilde Yapabilecekleri 10 Etkinlik
Malumunuz, ilk ve ortaöğrenimdeki öğrencilerimiz yaz tatiline girdiler. Çok yoğun bir eğitim-öğretim dönemi geçirip, okul, dershane v.b. koşuşturmalar sonucu bir kısmı sınavları için büyük gayretler gösteren evlatlarımız, ayrıca aile fertlerinin her biri de eğitim-öğretim süresince maddi ve manevi yönden büyük fedakârlıklar göstermişlerdir. Yaz tatilinde evlatlarımızın bedenen ve ruhen dinlenmeleri için yine en büyük görev ebeveynlere düşmektedir.
1. Sinema ve tiyatro etkinlikleri yapın
Bu etkinlikleri kendinize de uygun bir zamana denk getirerek birlikte zaman geçirebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuza yıllar sonra bile gülümseyerek hatırlayabileceği keyifli zamanlar sunabildiğiniz gibi, aranızdaki bağın daha da güçlenmesini sağlayabilirsiniz.
2. Evlatlarımızla birlikte kitap okuyalım
Tatil, çocukların kendilerini geliştirmeleri için çok iyi fırsat aslında. Bu nedenle kitap okumak, iyi bir tatil programının olmazsa olmazlarından… Çocuğunuzla birlikte kitapçıları dolaşıp, keyif alacağı konularla ilgili kitaplar seçmek, okuma alışkanlığını destekler. Bu etkinlikte onu desteklemek için okuduğu kitabı anlatmasını istemeniz ya da o okurken yüksek sesle dinlemeniz, paylaşım duygusunun geliştirir.
3. Spora yönlendirin
Spor, fiziksel sağlığa olan önemli faydalarının yanı sıra çocukların yaratıcılığını geliştiriyor ve sorumluluk duygusu kazanmalarına katkı sağlıyor. Yaz tatili, çocuğunuzun spora başlaması için güzel bir fırsat. Çocuğunuzu; yaşı, vücut gelişimi, en önemlisi de tercihlerini göz önünde bulundurarak basketbol veya yüzme gibi yapabileceği spor dallarına yönlendirebilirsiniz.
Devamı Beyin Gücü 50. sayıda…
Bir önceki yazımız olan Huzurlu Bir Hayat İçin 10 Önemli Öneri başlıklı makalemizde evlilikte huzur, güzel bir hayat için ve içsel huzur hakkında bilgiler verilmektedir.