Uzmanlar Ramazan ayında kilo almak istemeyenlerin bu sene özellikle dikkat etmeleri gerekenleri sıraladı. İşte rahat ve sağlıklı bir Ramazan geçirmenin yolları.
Çok sık yapılan bu hataya düşmeyin ve gece yatarken niyet edip uyumayın ! Mutlaka sahura kalkın.
İftardan 1-1.5 saat sonra, 20-30 dakika tempolu yürüyüş yapmaya çalışın.
BONUS:
*
Günde en az 2 porsiyon meyveyi çiğ ya da şeker ilave etmeden tarçın çubuğuyla pişirerek komposto olarak tüketmeye çalışın.
Çiğ sebze ve meyve gibi düşük kalorili ve lifli besinlere ağırlık vermeye çalışın.
Ramazan süresince her gün 2 su bardağı az yağlı süt, yoğurt veya türevlerini tüketmeye özen gösterin ki içeriğindeki kalsiyum, oruç tutarken de yağ yakımına yardımcı olsun.
Salata hazırlarken içine 1 tatlı kaşığı kadar yağ eklemek, yağda eriyen (A, D, E, K) vitaminlerin emilimi için yeterlidir fazlasını eklemeye gerek yoktur.
Sebze yemeklerini hazırlarken ekleyeceğiniz sıvıyağ miktarını 1 kg sebze için 2 çorba kaşığı yağ ile sınırlandırabilirsiniz.
Mide ve sindirim sistemini rahatlatacak bitki/meyve çayları, şekersiz komposto, ayran gibi içecekleri tercih edin.
İftarda çok aç olsanız da asla çok hızlı, ayakta, iyi çiğnemeden yemeyiniz. Daima oturarak iyice çiğneyerek yiyiniz.
Çok susasanız da iftarda soğuk su içmek, hassas sindirim sistemini rahatsız eder, gaz ve sonraki sindirim için sıkıntı oluşturur. Mutlaka ılık veya vücut ısısına yakın su içiniz. Suyu bir dikişte çok hızlı değil, yudum yudum, nefes alarak için.
İftarda, ağır kızartmalar, çok yağlı şarküteriler, aşırı asitli içecekler, çok soğuk yiyecek ve içecekler tüketmeyin.
*
Kaynak: Haber Türk
Bir önceki yazımız olan En İyi On Kurufasülyeci başlıklı makalemizde en iyi yemek mekanları, iyi kurufasulye ve kurufasulyeciler hakkında bilgiler verilmektedir.